De CombCut is ontwikkeld om selectief, onkruiden uit vol-veldse gewassen te snijden. De machine beschikt over kammen met scherpe messen eraan waardoor het gewas uitgekamd word. De slappe bladeren van het graan (dat niet in de aar staat) vouwen tussen de kammen door. Terwijl de dikkere stengels van het onkruid in de messen lopen, en afgesneden worden.

Deze selectie is ook mogelijk in grasland; het gras vouwt zich tussen de messen door, terwijl de zuring en de distels afgesneden worden. De machine wordt ook gebruikt om aardappel-opslag te bestrijden, of om schieters uit de bieten te snijden. Inmiddels zijn er in ons land al vele andere toepassingen bedacht.

"De selectieve onkruidsnijder CombCut vermindert onkruid en kosten"

Doordat de CombCut grotendeels mechanisch aangedreven word vraagt de machine weinig vermogen. De machine is leverbaar in werkbreedtes van 6,24 meter. en 8,48 meter waardoor veel oppervlakte bewerkt worden in weinig tijd. De bewerking kost weinig tijd en brandstof en zorgt u er voor dat het onkruid niet uitzaait. Zo vermindert de CombCut uw onkruid en kosten.